Смяна на часовото време 28 март – информация за предстояща тестова сесия

В подготовка за предстоящата смяна от зимно към лятно часово време в неделя, 28 март 2021 г., БНЕБ ще предложи симулация в тестовата среда на електронната система за търговия на пазарен сегмент „Ден напред“ в четвъртък, 18 март 2021 г. Преходът от зимно към лятно часово време се извършва чрез преместване на часовника напред с един час в 02:00 ЦЕВ в неделя, 28 март. Следователно в неделя (28.03.2021 г.) ще има 23 часа за търговия.

Препоръчваме на нашите участници да използват този тест, за да подадат оферти и в последствие да проверят резултатите си, за да са сигурни, че са запознати с процеса.

Тестовиплатформи

В четвъртък, 18 март, БНЕБ ще проведе тръжна сесия за пазар “Ден напред” с ден на доставка 28 март. Тестовата среда ще бъде отворена за оферти от днес до крайния срок за подаване на оферти (виж по-долу).

Моля, изберете дата на доставка на 28 март в платформата и подайте офертите си. Ако подавате оферти чрез Excel, не забравяйте да изтеглите шаблона за 28 март.

Сроковеза теста на18 март:
14:00 ЦЕВ           Краен срок за подаване на оферти
15:30 ЦЕВ           Публикуване на резултатите

Резултатите от CASS ще бъдат достъпни в тестовата среда на следващия ден.

Линкове към тестовите сайтове и достъп
Тестови линк Ден напред: https://auctions.test.ibex.bg

Тестови линк CASS: https://clearing.test.ibex.bg

Изисква се потребителско има и парола за всеки участник. Ако нямате тестови акаунт, моля, свържете се с нас на operations@ibex.bg, за да създадем такъв.

Относно тестване за пазар “В рамките на деня”: не се предвиждат тестове, свързани със смяната на часовото време.

За допълнителни въпроси, моля свържете се с нас на следния имейл: operations@ibex.bg