Комитетът на НОПЕ проведе своята първа годишна конференция на 20 септември 2023г. в Брюксел с над 150 участници

Събитието бе открито с вдъхновяваща ключова реч на Катарина Сиков-Магни, Директор „Зелен преход и интеграция на енергийните системи“ в Генерална дирекция „Енергетика“. Тя подчерта, че „енергийната система на ЕС е най-надеждната в света“ и че „трябва да се гордеем с обединяването на европейския пазар, което е уникално развитие на пазарната интеграция в света“.

Конференцията включваше политически панел, в рамките на който водещи заинтересовани страни обсъдиха последните развития относно Реформата на пазара на електроенергия. Сред тях бе Николас Гонзалес Касарес, член на Европейския парламент, който определи защитата на уязвимите потребители като ключов аспект от процеса на преговори по реформа на пазара на електроенергия. Той също така подчерта, че вътрешният пазар на електроенергия трябва да бъде запазен, както и че НОПЕ работят в правилната посока.

Комитетът НОПЕ изказва своята благодарност на всички модератори и лектори, включително представителите на НОПЕ и ОПС , както и гостите, за това, че споделиха своите знания и опит.

Подробна информация можете да откриете тук